Plačujte vaše račune po dejanski porabi

Če še ne plačujete mesečnih položnic za zemeljski plin po dejanski porabi, ne odlašajte. Sprotno sporočanje porabe je namreč prek spletne aplikacije Moj GEN-I  enostavno in popolnoma brezplačno, prinaša pa vam tudi številne prednosti:

  • Mesečno odčitavanje plinomera in sporočanje porabe (bodisi ročno ali elektronsko) vam omogoča pregled nad porabo zemeljskega plina;
  • Izognili se boste letnim poračunom, ki lahko dosežejo tudi zneske nad 100 EUR in močno obremenijo mesečni proračun;
  • Če plinomer sproti spremljate, boste morebitno okvaro, ki lahko povzroči napačno merjenje porabe, hitro opazili in pravočasno zahtevali menjavo ali popravilo.

Oddajte števčno stanje prek portala Moj GEN-I >>> 

Stanja vašega plinomera sprejemamo zadnjih 5 koledarskih dni v mesecu

 

Oddajte stanje s sporočilom SMS 

Števčno stanje nam lahko sporočite tudi prek sporočila SMS na telefonsko številko 030 200 111.  

 V sporočilo vpišite:

  •  ključno besedo STANJE,
  •  oznako ZP,
  • številko merilnega mesta (najdete jo na vrhu hrbtne strani računa), 
  •  aktualno stanje.

Primer pravilnega vnosa:

STANJE ZP ADPL-000000000000 6231

Poslani SMS vam bo obračunal vaš ponudnik mobilnih storitev v skladu z vašim paketom in veljavnim cenikom ponudnika. Ob uspešni oddaji stanja pa boste z naše strani prejeli potrditveno sporočilo SMS, ki je za vas brezplačno.

Priporočamo vam, da ob oddaji števčnega stanja pozorno preverite, ali sporočeno stanje resnično odraža dejansko stanje na plinomeru. V primeru dvoma v resničnost prejetih podatkov lahko operater distribucijskega sistema zemeljskega plina (ODS) izvede izredni odčitek. Če se pri njem izkaže, da so bili podatki, ki ste jih posredovali, neresnični, vam operater strošek izrednega odčitka zaračuna.

Prosimo, upoštevajte, da na številki 030 200 111 sprejemamo samo SMS sporočila s števčnimi stanji, za vsa dodatna pojasnila in pomoč pri oddaji pa smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 15 58 ali prek elektronske pošte plin@gen-i.si.  

Več o odčitavanju števca si lahko preberete tukaj.

Več o upoštevanju količin plina na mesečnih računih si lahko preberete na strani www.plinovodi.si.